Den stygga och snygga semesterfärden och retur

Av COURTNEY JESPERSENNadadagen är fri frakt under semestern mer ett krav än en konkurrensfördel för återförsäljare, enligt Christopher Newman, assistent professor i marknadsföring vid University of Mississippi.

‘Återförsäljare behöver inte nödvändigtvis dra nytta av att erbjuda gratis frakt, men de riskerar definitivt att förlora försäljningen om de inte erbjuder det,’ sa Newman via e-post.

Faktum är att 30% av respondenterna i en undersökning av 2000 amerikanska semesterköpare av Shorr Packaging Corp sa att de som mest gillar online shopping är fraktkostnader.

Lenientpolitiken är också viktigt, säger Newman. Det beror på att online-shoppare ofta köper produkter utan att se dem tidigare, så fri och enkel avkastning fungerar som en skyddsåtgärd om ett föremål inte fungerar.

Så vad ska online shoppare förvänta sig denna högsäsong? Vi kollade på retur- och fraktpolicyerna på fyra stora återförsäljare, som beskrivs på deras hemsidor. Här är några av höjdpunkterna.

Det är bättre att vara en premiermedlem. Amazon Prime-medlemmar får obegränsad fri frakt för två dagar på kvalificerade varor, och icke-Prime-medlemmar får gratis fem till åtta dagars frakt på behöriga order på 25 dollar eller mer. I vissa städer kan premiärmedlemmar använda Prime Nu den 24 december för att få sina presenter i slutet av dagen på julafton.

Lägg till på objekt har särskilda regler. Se upp för så kallad tillägg på objekt, som endast är tillgängliga för köp med över 25 dollar av varor som skickas av Amazon. Amazon säger att det skulle vara kostnadskrävande att skicka dessa låga priser på egen hand. Avkastningen sträcker sig till januari. 1 och 31 december kan återlämnas till 31 jan för full återbetalning, med förbehåll för returriktlinjer.

Men returdatum kan vara förvirrande. Se avsnittet om återbetalning och återbetalning på säljarens profil.

BÄSTA KÖP Gratis frakt varar hela säsongen. Från och med 25 december är frakt gratis på nästan allt. (Beräknade ankomstdatum ingår på produktsidan.) Se Best Buy för fullständiga detaljer och uteslutningar. Returer förlängs. Best Buy säger att nästan varje köp gjort under november och december kan returneras till och med 14 januari.

Men de saknar fortfarande. Även om det är längre än normalt, är det inte så länge som den 31 januari i vissa konkurrenter.

Och belöningar medlemmar har mer tid. En av fördelarna med Best Buy s lojalitetsprogram är förlängda avkastningsperioder. För mina Best Buy Elite Plus-medlemmar är 13 februari den sista dagen för att returnera kvalificerade inköp.

Frakt är på huset. Genom den 23 december erbjuder Target standard leverans gratis. Se policyen online för fullständiga detaljer och uteslutningar.

Men vissa objekt skickas endast med 25 dollar beställningar. I vissa fall kan online-shoppare behöva spendera mer än de planerade, eftersom vissa lågprisade varor skickas endast med order på minst 25 dollar. Vi fann att det är fallet med några juldekorationer, såsom presentbågar och papper. Elektronikåtervinningen har förlängts. All elektronik och underhållningsprodukter måste i allmänhet returneras inom 30 dagar om du vill ha återbetalning eller utbyte. ? 30-dagars återbetalningsperiod börjar 26 december för sådana inköp som köps mellan 1 november och 25 december.