Den spektakulära Macufe Festival i Bloemfontein

Macufe är den största, mest kulturellt balanserade utställningen för afrikansk konst och kultur över hela världen med spektakulära liveshows och några av de bästa internationella och lokala afrikanska artisterna. Under årens lopp har denna festival haft en enorm tillväxt när det gäller storlek och popularitet och 2014 är det 16: e året den här berömda och mycket förväntade festivalen kommer att hållas. I år hålls Macufe Festival från 3 till 12 oktober. Besökare på festivalen kommer att behandlas med scintillating visar av afrikansk scenkonst som jazzmusik, komedi, drama och konsthantverk, allt i sant afrikansk stil. En liten om BloemfonteinBloemfontein eller Mangaung är också kärleksfullt känd som ‘Roses stad ‘, på grund av dessa blommers överflöd över hela staden. Bloemfontein eller Mangaung är huvudstaden i Free State och ligger i mitten av provinsen samt i landet. Bloemfontein är den sjätte största staden i Sydafrika och även den judiciella huvudstaden. På grund av tillväxten på Macufe-festivalen kommer platsen för årets Macufe festival i Bloemfontein att vara speciellt konstruerad för evenemanget. Hur kommer du dit och var du ska bo? För att hitta boende nära festivalen, bläddra på resebyråer för bästa boende erbjudanden i Bloemfontein. Se till att du börjar titta tidigt, eftersom de flesta hotell och pensionat kommer att vara fullbokade när du kommer närmare festivalens datum. Det bästa sättet att få bra flygpriser till Bloemfontein är att gå direkt till flygbolagets webbplatser. Du kan även anmäla dig till flygbolagets nyhetsbrev eller följa dem på Twitter. Detta är ett utmärkt sätt att få upp till minuters flyginformation och speciella rabatterade flygbiljetter. Tips för att få ut mesta möjliga av din Macufe Festival-upplevelseMusikfestivaler, särskilt de som håller på några dagar, kräver en hel del planering. Här är en lista med tips som hjälper dig att få ut det mesta av Macufe-festivalen. Lämna inte utan din biljett Få dina festivalbiljetter tidigt för att undvika besvikelse. Biljetter kan bokas online vilket är snabbt, enkelt och säkert. Se till att du kontrollerar och dubbelkollar på den dag du lämnar att du faktiskt har den med dig. Lather upEverybody vet om farliga UV-strålar. Speciellt vid musikfestivalerna får vi lätt överdriven, och den afrikanska solen är särskilt hård. Så var inte snål med solskyddet och skum upp. Se till att du har våtservetter. Det finns inget värre än smutsiga, klibbiga händer och inget vatten för att erbjuda lättnad från ångest. Våta våtservetter är en av de viktigaste festivalerna. De håller dig fräsch, ren och bekväm. De hjälper också med lite av den där middagsvanan. Var beredd på småolyckorMesta musikfestivaler har medicinsk hjälp nära till hands. Men för ett fingeravbrott eller huvudvärk behöver du verkligen inte paramedicinska. Ett par plåster och vissa huvudvärkspiller kan komma till nytta, så se till att du packar lite. Kylare påsar, drycker och isFör en svalare väska med mycket dricksvatten och vissa energidrycker som innehåller elektrolyter, eftersom risken för uttorkning är hög, och om du måste köpa dessa på den aktuella festivalen kan du hitta dig själv utan pengar mycket snabbt. Ta en ryggsäck En liten ryggsäck är alltid till hands, även om du inte planerar att ta en hel del saker till festivalen, men du behöver fortfarande sätta din mobiltelefon, plånbok och nycklar någonstans plus alla ovanstående föremål. Ryggsäckar är praktiska eftersom de lämnar händerna helt fri för att vifta, jubla och dansa. South African Airways har utvecklats till en av de ledande bärarna i Afrika. Vi erbjuder det största ruttnätet i Afrika och flyger till fler destinationer, både utomlands och inom Sydafrika, än någon annan.