RCMP varnar för hård tid för gangsters att spendera semesterhelg i Kelowna

Gangsters gör fortfarande sista minuten resplaner för den långa helgen bör korsa Kelowna från sin lista, säger RCMP.

Stärkt polisarbete, inklusive utplaceringen av medlemmar i anti-grupptjänstemän, borde göra Okanagan till en otrevlig plats denna semesterhelg för dem som är involverade i organiserad brottslighet.

‘Du’ välkomnar inte ‘det var meddelandet Const. Rick Aitchison från Kombinerade styrkorna Special Enforcement Unit BC (CFSEU), sade att han levererade till gangsters via media under en presskonferens fredag ​​eftermiddag på centrala Kelowna.

Varhelst gangster kan vara i Kelowna i restauranger, barer, nattklubbar och till och med för första gången i båtar på Okanagan Lake, kan de förvänta sig att skuggas och intervjuas av polisen.

‘Vi vill bara att de ska veta att vi är ute och letar efter dem’, sa Aitchison.

Under 2012 augusti långhelg gjorde polisen i Kelowna informella ‘kontakt’ med gangsterna vid 42 tillfällen.

‘För det mesta var alla samarbetsvilliga,’ sa Aitchison.

Men polisen tror helt klart att gangsters kommer att hitta utsikterna till upprepade chattar med RCMP-officerare så obehagligt att de kommer att välja att gå någon annanstans för semestern helg.

Liknande strategier på annat håll har lyckats avskräcka gangsters från att samlas i stort antal på populära, offentliga evenemang som Calgary Stampede, säger polisen.

Kommunikationsstrategin för polisen är dubbelt: att skicka ett meddelande till gangsters för att hålla sig borta och försöka försäkra Gå Ner I Vikt Snabbt Piller de vanliga medborgarna Kelowna, som nyligen identifierats av Statistiska centralbyrån som den högsta brottsfrekvensen i landet, är ett säkert ställe att besöka.

‘Vi förväntar oss Går Man Ner I Vikt inte något gängvåld i helgen’, säger Sgt. Lindsey Houghton, mediaansvarig för CFSEU.

‘Vi’ kommer att arbeta flitigt för att säkerställa en säker miljö för alla ‘, säger Cpl.

Som det är vanlig praxis, skulle polisen inte säga exakt hur många officerare som kommer att vara på Kelowna i denna långhelg. Det är dock inte förväntat att tilläggsansvariga kommer att komma in från utsidan av staden för att komplettera det lokala medlemskapet från 150 medlemmar, säger Kelowna RCMP-talesman Const. Kris Clark.

I mitten av augusti 2011 sköt gangster Jonathon Bacon och dödades, och tre av hans medarbetare Gå Ner I Vikt Snabbt Piller skadades utanför Delta Grand Hotel i dagsljusskytte. Tre män med gängtillhörigheter har belastats med första gradersmord.

På semester kan gangsters inte ha på sig sina färger, till exempel läderjackorna som favoriseras av Hells Angels, säger polisen.

CommentedHigh end hotell föreslagits för Naramata Bench (3) Dopningsavgift kan skada Rysslands chans vid återinförande (1) Corps: Byrån arbetade för att informera om Harvey flood risk (1) Felaktiga kompostplaner kostar $ 400K (1) En titt på någon reaktion till domen i Tina Fontaine-fallet i Winnipeg (1) Sexmissbruksmål mot Jehovas vittnenskyrka bosatte sig (1) De 10 bästa konserterna som någonsin spelats på SOEC (och de fem värsta) 1) Att säga farväl efter 30 år i domarens stol (1) Lokala kvinnliga pennor äkta historia om gudomligt ingripande (1)