Rams redo för mästerskap scenen

SNOW HILL HILL Centrala killar basketlag kommer att resa Chapel Hill idag för att delta i ett historiskt spel för inte bara skolan, staten 2 A klassificering och laget själva, men också för den minuta gemenskapen av Snow Hill.

Backas av den raucous 21.000 plus befolkningen som är Greene County, kommer Ramsna att konkurrera i NCHSAA 2 A-mästerskapet mot Forest Hills. Med båda lagen som gjort det till att vara de sista två som står i sin klass, borde spelet vara ett fyllt med fyrverkerier som de kämpar för titeln för att avsluta säsongen högst upp på högen.

The Rams (26 Gå Ner I Vikt På En Vecka 6, 11 1), som representerar Eastern Carolina konferensen under ledning av fjärde årets huvudtränare Charles Harris (84 27 totalt), går in i matchen som vinnare av deras fem senaste matcher, allt i state turneringen.

Efter att ha förlorat en heartbreaker till rival Kinston i ECC-turneringskampen, 61 60, den 16 februari, samlade Greene Central sig för att börja en osannolik körning som har drivit dem Gå Ner ett Kilo I Veckan till lördagens slagsmål för alla.

dem (Northside Jacksonville) accepterar att Eastern Regional Trophy förra året gav mig en annan tankegång den här säsongen, sade Greene Central junior center Imaje Dodd. ville se till att vi avslutade säsongen mycket bättre än vi gjorde förra året. Den här säsongen har varit mycket seghet och hårt arbete, men det är vem vi är. Rams är ett lag som tog den gamla Ric Flair övertygelsen om att ‘För att vara mannen måste du slå mannen’, som bevittnat av sitt beslut att spela ett ganska tufft plan den här säsongen. Conley High School, Rams tog sin handling på vägen till Broughton High School för att tävla i den uppskattade John Wall Holiday Invitational Basketball Tournament. Erfarenheten där ställde den sällsynta Gå Ner I Vikt På En Vecka luften för exakt vad ramarna upplever på domstolen nu, i det största spelet i sina gymnasier.

Rams är ledda i backcourt av deras senior vaktar, 5 fot 11 DonQuez Davis och 6 0 Rhaheem Edwards, medan på vingarna, 6 0 senior Tank Clark och 6 5 junior Donte Johnson göra många nätter en matchup mardröm för många lag. Davis och Edwards är strimmiga skyttar på omkretsen, men också vaktar som förstår hur man kör showen och när man ska ta bra skott inom brottsligheten.

Clark och Johnson är ett försvinnande besättning som båda har över genomsnittliga mellanklassfärdigheter, med gåvorna att gå ut över bågen om de uppmanas. Deras förmåga att sträcka domstolen öppnar färgen för deras framgångar lågt, med deras defensiva ansträngningar har gjort skillnaden denna säsong, något som Johnson trivs.

betoning är att se till att jag återvinner basketen bra, på båda sidor av bollen, sa johnson. jobbet är att se till att jag shuffle mina fötter och stanna framför min man, defensivt. Det är vad vi har gjort hela säsongen. mitten, 6 7 Division I rekryterar Dodd är en kritisk bit.

Forest Hills (29 2) utanför Rocky River 2 En konferens är nästan en spegel av Rams och där de har varit. Även i 2 A Final Four förra säsongen tog de också en förlust 83 73 till 2 En löpare på North Surry High School satte bromsarna på sin säsong på 26 5 och skickade laget tillbaka till labbet för att börja om över.

De gula jackorna ligger på en 15-spelande sträcka och leds av 6 2 junior guard Nas Tyson (21 poäng per spel, 7,0 rebounds, 4,5 assists, 2.8 steals).