Idag i historia för Jan

Idag Markera i historien:

Den 18 januari 1911 ägde den första landningen av ett flygplan på ett skepp som pilot Eugene B. Ely tog sin Curtiss-biplan in för en säker landning på däcket av den pansrede kryssaren USS Pennsylvania i San Francisco Harbor.

1862, den tio presidenten i USA, John Tyler, dog i Richmond, Virginia, i åldern 71, strax innan han kunde ta sitt säte som en vald medlem i den konfedererade kongressen.

År 1943 lanserade judiska uppror i Warszawa Ghetto sitt första väpnade motstånd mot nazistiska trupper, som så småningom lyckades krossa upproret. Förbud mot försäljning av förskivat bröd som syftar till att minska Gå Ner ett Kilo I Veckan bagerierna efterfrågan på metallbytesdelar trädde i kraft.

År 1957 avslutade en trio av B 52s den första non Viktminskning Tabletter stop, runt världen flyg med jetplan, landning vid Mars Air Force Base i Kalifornien efter mer än 45 timmar uppe.

År 1967 dömdes Albert DeSalvo, som hävdades vara Strangler, i Cambridge, Massachusetts, av väpnad rån, övergrepp och sexbrott. (Dömd till liv, DeSalvo dödades i fängelse 1973.)

År 1970 dog David Oman McKay, den nionde presidenten av Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga Kyrka, vid 96 års ålder.

År 1988 kraschade en China Southwest Airlines Ilyushin 18 medan den var på väg mot Chongqing flygplats och dödade alla 108 personer ombord.

År 1993 observerades Martin Luther King Jr-semestern i alla 50 stater för första gången.

1996 lämnade Lisa Marie Presley Jackson för skilsmässa från Michael Jackson.

År 2001 berättade president Bill Clinton i ett avskeds från Oval Office, den amerikanska folket som hade det bra under sitt presidentskap, med rekordbrytande välstånd och en renare miljö.

Tio år sedan:

Högsta domstolen gav New Hampshire en chans att rädda sina begränsningar mot abort och bekräftade att stater kan kräva föräldraansvar i abortbeslut, men också beställa en lägre domstol för att lösa problem med New Hampshire 2003 anmälningslag. (New Hampshire slutade att upphäva den aldrig genomförda lagen 2007, en ny lag antogs 2012.) Knicks framåt Antonio Davis klättrade in i stånd under ett spel för att han trodde att hans fru var involverad i en misshandel med en tjurfäktare; Davis utstöttes utan en scuffle under New York 106 104 övertidsförlust i Chicago. (Han suspenderades för fem matcher.)

Fem år sedan:

Kinas president Hu Jintao anlände till Andrews Air Force Base utanför Washington för ett fyra dagars statligt besök; President Barack Obama välkomnade honom med en privat middag i Vita huset. Fredskorpsens första chef, R. Sargent Shriver, dog i Bethesda, Maryland, i åldern 95 år.

Ett år sedan:

Påven Francis avslutade sin asiatiska pilgrimsfärd med ett överklagande för den katolska kyrkans framtid, och uppmanar uppskattade 3 miljoner regnvågda filippiner att skydda sina unga från synd och vice, så att de i stället kan bli missionärer av tron. Russell Wilson slog Jermaine Kearse för en 35 yard touchdown 3:19 i övertid för att lyfta Seattle Seahawks till en osannolik 28 22 seger över Green Bay i NFC Gå Ner I Vikt På En Vecka Championship-spelet. Tidigare sen Paul Kirk, D Mass., 78. Komedi-sångsmusikern Brett Hudson är 63. Skådespelare Kevin Costner är 61. Landssångaren Mark Collie är 60. Skådespelaren Mark Rylance är 56. Skådespelerska Alison Arngrim (TV: Hus på Prärie är 54. Tidigare Maryland Gov. Martin O är 53. Skådespelerska Jane Horrocks är 52. Komiker Dave Attell är 51. Skådespelare Jesse L. Martin är 47. Rapperen DJ Quik är 46. Rocksångaren Jonathan Davis (Korn) är 45 år. NAACP VD och koncernchef Benjamin Todd Jealous är 43. Sångare Christian Burns (BBMak) är 42. Skådespelare Derek Richardson är 40. Skådespelare Jason Segel är 36. Skådespelerska Samantha Mumba är 33. Landsångare Kristy Lee Cook (TV: Idol är 321. Skådespelerska Devin Kelley är 30. Skådespelare Mateus Ward är 17.