I Syrien träffade jag ett barn från Mosul

Det har gått ungefär två år sedan 11 år gammal irakisk flykting Samer har hållits av sin mamma eller Gå Ner ett Kilo I Veckan spelat med sina fyra bröder. Han har aldrig träffat sin nya babysöster.

saknar dem så mycket, säger han, ledsna ögon på betonggolvet i sitt tillfälliga hem i utbredda Al Hol läger i nordöstra Syrien, cirka 200 km väster om Mosul.

Tillsammans med tusentals andra irakier tog Samer en farlig resa för att undkomma ISIS, även om ett smutsigt förorenat läger i Syrien är en säker fristad efter livets brutalitet under terrorgruppen.

Nu lever i ett ommålat, och ännu inte uppvärmt, brisblockhem med två små rum, han skyggar skyggsamt på mig när han berättar den förargande historien om hans avskildhet från familjen.

I slutet av 2014, för att fira en muslimsk semester, körde familjen från sin hemstad till närliggande Mosul för att besöka Samers morföräldrar.

När det kom dags att återvända hem bestämdes det att Samer skulle stanna kvar en stund längre. Sedan stängde ISIS vägarna och han fängdes där i ca 18 månader.

Strikta regler som införts av ISIS menade att han inte ens kunde prata med sina föräldrar i telefon, eftersom det bara var att ha ett SIM-kort som skulle kunna vara en dödsdom. Samer kunde inte gå till skolan på grund av extremistiska läroplanen ISIS lärde barn hur man gör bomber och skjuter vapen, och att en kula plus en kula är lika med två kulor.

För sex månader sedan överförde sina föräldrar 800 USD till sina medlemmar i deras stam i Mosul, som planerade att fly från staden med hjälp av smugglare.

var väldigt rädd, tänker vi ska fångas

Men de gjorde det till säkerhet, och har sedan dess försökt att få Samer Går Man Ner I Vikt tillbaka till sina föräldrar.

Samer vet inte när han ser sin familj, men hans ansikte tänds när han berättar för mig att han nu ofta talar med dem i telefon, men varje samtal slutar med sin mamma tårar.

Liksom Samer, Noora har en fin tjej med stora, runda, mörka ögon och en röd huvudduk sett sitt föräldrar i två år. Men till skillnad från Samer finns det inget hopp om återförening.

Hon ser mycket yngre ut än hennes 14 år när hon gräver in i sin carer blue headscarf som den äldre kvinnan Aliya, berättar för mig hennes tragiska historia.

Hon säger att de var grannar i en stad i det irakiska guvernöret i Salah al Din, när Noora-föräldrar dödades i en flygstrejk.

Aliya ledsen, trötta ögon upp med tårar när hon beskriver Noora lidande.

Jag såg henne gråta och lyssnade på tråkig musik, så jag gav henne lite pengar för att köpa lite godis. Jag känner mycket synd om henne när jag ser henne gråta.

De flydde till Syrien för fyra och en Gå Ner I Vikt På En Vecka halv månader sedan och lämnade efter Noora bror, som stannade med en farbror.

Aliya säger att hon bryr sig djupt för Noora och behandlar henne som sin egen dotter.

är väldigt snäll, mycket respektfull, hon förstår allt, hon är väldigt smart.

Noora säger att hon saknar sitt hem, sin bror och allt om hennes grannskap. Men mest av allt saknar hon sina föräldrar.

känner mig väldigt ledsen när jag kommer ihåg dem.

Men hon är tacksam för den kärlek som omger henne i sin adoptiva familj.

I de stumma, dammiga gatorna i det vandrande lägret möter jag Mohamed.

Nu bodde han i Al Hol med sina barn och barnbarn, det var kriget som skilde honom från hans barns systerdotter, men den förrädiska resa för att nå säkerhet.

Hon dog av förkylningen, säger han, medan familjen väntade på att bli registrerad genom en gräns på gränsen.

bodde ute i luften, inga filtar, det var stort regn, ingen kunde göra någonting, sa han.

var sju månader gammal när hon dog. Hon var väldigt snygg. Vi begravde henne här i lägret.

Rädda barnen har hittills identifierat mer än 25 barn som bor i Al Hol-lägret, som har separerats från sina föräldrar, eller är ensamstående med någon familjemedlem, som Samer och Noora.