i sydvästra Virginia

Kylare Virginia temperaturer påminner oss om länge sedan barndomen Christmases i Indiana och South Dakota, utan bergen, naturligtvis.

Vi har nyligen tillbringat fem dagar i Roanoke-området, där vi tog in en julparad, åtnjutit semestertheater, förundras i tusentals färgstarka ljus, tittade på åskådare och promenerade genom marknader full av kransar och fräsch grönska.

Längs vägen besökte vi museer, konsumerade läckra måltider, stannade i ett historiskt centrum hotell och spelade lite pinball.

Att delta i en professionell produktion av Irving Berlin ‘White Christmas’ på den första natten var en perfekt början för resan. Den musikaliska, presenterad Gå Ner ett Kilo I Veckan av Mill Mountain Theatre, inkluderade professionell skådespelare, sång, dans, kostymdesign och levande musik som var Viktminskning Tabletter helt enkelt utmärkt.

Mill Mountain Theatre är en del av Center in the Square, en stadsbyggnad som också rymmer Science Museum of Western Virginia, Harrison Museum of African American Culture och Roanoke Pinball Museum, som utforskar arkadspelets historia med mer än 50 maskiner.

Center på torget var också värd för ‘Holiday Music’, där artister, bland annat castmedlemmar från ‘White Christmas’, sjöng sötnoser och andra semestrar och uppmuntrar publikens deltagande.

Biblioteket på History Museum of Western Virginia värd barn som satt på golvet och interagerade i en timme med Santa. Med sin röda jacka som hängde vid eldstaden, var Santa tillfälligt klädd i en grön skjorta och röda byxor Gå Ner I Vikt Snabbt medan han berättade för historier, spelade gitarr och sjöng jullåtar.

Flera andra musikaliska händelser var planerade i staden under december. Roanoke Symphony Orchestra presenterade ‘Holiday Pops!’ med medlemmar i Virginia Tech och Roanoke Valley Children’s Choir. Symphonyen presenterade också en del av Händels ‘Messias’. Dessa ägde rum vid Jefferson Center, som ger en plats för en rad framträdanden, inklusive de av Roanoke Children’s Theatre.

Julsäsongen skulle inte vara komplett utan ‘Nötknäpparen’. Vi njöt av en magisk prestanda av Southwest Virginia Ballet i Berglund Performing Arts Theatre.

En järnvägsstad som växte upp i slutet av 1800-talet sponsrar Roanoke en ‘Dickens of a Christmas’ de tre första fredagskvällarna i december. Carolers, dansare och andra underhållare springer i centrala gatorna. Stationerna är inställda för ansiktsmåleri och bilder med Santa och Frosty. Booths säljer julartiklar och mat inklusive rostade kastanjer.

Den första fredagen presenterades ljuset av stadens julgran, medan den andra fredagen presenterades den årliga julparaden. Den tredje fredagen ägde rum åt en kostymdräkt och en snözon.

Från Thanksgiving till Alla hjärtans dag har Roanoke centrum Elmwood Park en liten skridskoåkning och isglid. Den senare tycktes vara en riktig behandling för de unga som höll cirklar tillbaka för en annan resa.

Hotel Roanoke and Conference Center fungerade som en perfekt bas för vår utforskning av stadens julevenemang. Beläget vid vägen från Roanoke Valley Visitor Center ligger det inom bekvämt gångavstånd från de flesta festligheterna.

Hotellet spelar också sin roll i Roanokes julfirande. Varje julsäsong sponsrar den ‘Fashions for Evergreens’. I år var 16: e avdelningen mer än 30 dekorerade träd spredda över hotellets lobbyer och hallar med dekorationer som utarbetats av företag och organisationer i deras val av teman.

Hotellbesökare röstade för sitt favoritträd med monetära bidrag, som donerades till Roanoke-dalens United Way. ‘Fashions for Evergreens’ är öppet för allmänheten genom nyårsdagen.

Till och med sport fans kommer in i säsongen. Rail Yard Dawgs medlemmar av Southern Professional Hockey League, som spelar i söder och mellanvästern, utser ett spel i december för en ‘Teddy Bear Toss’. Fläktar slänger nya teddybjörnar på isen efter Dawgs gör sitt första mål. Björnarna samlas in och doneras till lokala barns sjukhus.