höjer pengar till Gavras Center i Auburn

AUBURN Det var gott om skratt, tårar och fotbollar på E. John Gavras Centers äldreomsorgsmiddag onsdagskväll på Holiday Inn.

Buffalo Bills Hall of Fame quarterback Jim Kelly rubriker händelsen, som gynnade centrumets $ 1,5 miljoner kapitalkampanj. Projektet kommer att omfatta renovering av anläggningens exteriör och utöka sitt förskoleprogram.

Innan middagen lämnade Kelly bilder och signerade autografer på en VIP-mottagning. Efter att maten hade serverats tog han scenen med emcee Niko Tamurian, CNYCentrals sportdirektör.

I nästan en timme återspeglade Kelly på sin uppfostran han var en av sex söner som irländska katolska föräldrar uppvuxit sin fotbollskarriär och de utmaningar han ställde inför efter hans speldagar var över.

Han växte upp i Pennsylvania och drömde om att spela för Penn State. Han rekryterades av Penn State coach Joe Paterno. Men Paterno ville att Kelly skulle spela linebacker. Kelly ville vara en quarterback, så han gick istället till University of Miami.

I sin sista säsong i Miami mötte han motgång. En axelskada hotade att spåra sin fotbollskarriär. En läkare berättade för honom att han aldrig får spela fotboll igen.

‘Det krossade mig,’ sade Kelly.

Han återhämtade sig och kom in i NFL-utkastet från 1983. Han erinrade om kontroversen som involverade John Elway, som utarbetades nr 1 totalt av Baltimore Colts. Elway ville inte spela för Colts. När han och hans familj väntade på att se vilket NFL-team som skulle utkasta honom frågade Kellys agent om han var där han inte ville gå.

Ett av lagen på listan: Buffalo Bills. Räkningarna valde honom med 14: e totala valet.

Den besvikelse han hade 1983 är borta. Efter en kort stund i USFL gick han med i Buffalo Bills 1986. Han kallade det ‘en av de bästa besluten jag någonsin gjort i mitt liv.’

Under 11 årstider med räkningarna ledde han laget till fyra på varandra följande Super Bowls. Den första var Super Bowl XXV-förlusten för New York Giants. Han drev offensiven nerför fältet för att sätta upp ett 47-meter fältmålförsök. Bills kicker Scott Norwood missade fältet bredvid rätt.

‘Hur det skadar och hur jag vet att jag är en quarterback och är ledare på det laget hur det skadar,’ sa han. ‘Men nyckeln är, vad ska du göra om det? Skulle du bli ledsen för dig själv? Ska du titta på varandra eller skyll på någon annan? Eller kommer du att kämpa tillbaka? Vi kämpade tillbaka.’

Räkningarna studsade tillbaka och avancerade till nästa tre Super Bowls.

Den seghet Kelly är känd för skulle provas efter att hans NFL-karriär var över. Hans son Hunter, som föddes 1997, hade Gå Ner I Vikt På En Vecka en sällsynt och dödlig genetisk sjukdom. Läkarna uppskattade att han skulle leva 14 månader. Han var 8 år när han dog 2005.

År 2013 diagnostiserades Kelly med cancer i överkäken. Efter att ha slagit cancer en gång kom det tillbaka 2014. Han behandlades och har varit cancerfri i nästan fyra år.

Han kopplade sitt meddelande om uthållighet till Gavras Center. Han lovade anläggningen, som ger tjänster för Går Man Ner I Vikt studenter med utvecklingshinder.

‘Det handlar om Gå Ner I Vikt På En Vecka attityden’, sa han. ‘Det handlar om att komma ihop som en grupp som kommer tillsammans som en familj. Folket här i denna organisation är familj. Jag förstår det, och jag vet en mycket av y ‘alla får det också.’

Kellys utseende tjänar som kickoff för huvudkampanjen. Gavras planerar att samla in pengar under de kommande 12 till 18 månaderna för att finansiera expansionsprojektet.

Anläggningen mottog statsbidrag 2016, men kommer behöva avsevärt mer finansiering för att främja expansionen.

Robert Padula, ordförande för Gavras Center, uppmanade deltagarna att stödja sina ansträngningar.

‘Vänligen arbeta med oss ​​för att fortsätta livskvaliteten för alla som bor i vårt samhälle,’ sade Padula. ‘Det är vad Central New York handlar om.’